Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova

Программа развития Организации Объединенных Наций в Молдове

Povestește-ne istorioara ta!

Întrebare 1

Moldova este o țară mică și cu resurse limitate. Ea este expusă influențelor din afară (politice, economice, de mediu, culturale etc.). Odată cu înrăutățirea situației economice și a securității în regiune, țara noastră a devenit și mai vulnerabilă la efectele negative din exterior, acestea fiind deja ușor de observat în viețile oamenilor.

Din exemplele și istoriile voastre, am vrea să vedem cum vedeţi soluţiile pentru a face faţă efector negative și cum putem depăşi aceste vulnerabilităţi.

Cum putem depăşi sărăcia?

Ce reforme sunt prioritare?

Ce măsuri imediate aţi vrea să fie luate pentru a creşte bunăstarea?

Întrebare 2

PNUD Moldova colectează, înregistrează și împărtășește istorii din toată Moldova de la șomeri și de la persoane care sunt în căutarea oportunităților de angajare la domiciliu.

Eşti şomer, în căutarea unui loc de muncă? Vrei să revii la muncă după concediul de îngrijire a copilului? Vrei să lucrezi la domiciliu şi să îmbini asta cu activităţile casnice?

Ai avut o experienţă referitoare la angajare care te-a marcat?

Acest spaţiu e pentru tine. Scrie-ne istoria ta. Nu îți fă griji de corectitudinea gramaticală şi nu te gândi că e doar o istorie personală. Avem nevoie de experienţa ta.

Doar astfel vom putea gândi împreună soluţii pentru a asigura dreptul la o muncă decentă în Republica Moldova.


Împărtășiți cu noi experienţa Dvs.,

Scrieţi primele gânduri care vă în minte.

Ortografia, gramatica și dimensiunea exemplului dumneavoastră sunt secundare. Ceea ce contează e istoria şi experienţa trăită de dvs.

Cazurile sunt prezentate sub protecţia anonimatului, de asta vă rugăm să nu menționați nume.